Migdały kalifornijskie naturalne 1000g - PROMIENIE SŁOŃCA
Ze względu na swoje niesamowite właściwości, migdały często nazywane są “królem wśród orzechów”, ale nie do końca jest to prawdziwe określenie, ponieważ migdał w rzeczywistości jest nasionem, a nie orzechem. Migdałowiec zwyczajny, czyli roślina z której pochodzą migdały obecnie rośnie głównie w Ameryce, Hiszpanii, Włoszech i innych krajach Morza Śródziemnego.
Dlaczego uwielbiamy migdały naturalne?
Migdały naturalne przede wszystkim zawierają ogromną ilość zdrowych kwasów tłuszczowych nienasyconych, które mogą wspomagać pracę mózgu, a tym samym poprawiać pamięć i koncentrację. Często poleca się je jeść osobom z problemami układu sercowo-naczyniowego. Dzięki dużej zawartości błonnika migdały mogą usprawniać pracę jelit, zapobiegać zaparciom i pomagać w utracie zbędnych kilogramów, podczas diety.
Migdały często wykorzystywane są w medycynie naturalnej przy suchym kaszlu i chrypce, a nawet przeziębieniu i grypie, dlatego powinno się je spożywać częściej w okresie jesienno-zimowym, gdy zachorowania są większe. Warto jest jeść migdały razem ze skórką, chociaż nie wszyscy ją lubią, ale zawiera ona 20 różnych flawonoidów, czyli naturalnych substancji roślinnych o niesamowitych prozdrowotnych działaniach. W połączeniu z zawartą w migdałach witaminą E, mogą regulować poziom cholesterolu i pomagać w stanach zapalnych organizmu.
Wartości odżywcze na 100g
Energia | 2571 kJ/620 kcal |
Tłuszcze | 51g |
Kwasy tłuszczowe | 3,9g |
Węglowodany | 20g |
Cukry | 5g |
Białko | 21g |
Sól | 0g |
ALERGENY
Występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Masa netto: 1000g
Może ci się spodobać również