Woda Jaśminowa 100 ml - YOUR NATURAL SIDE Zobacz większe

Woda Jaśminowa 100 ml - YOUR NATURAL SIDE

02806

Nowy produkt

23,00 zł

Więcej informacji

Woda jaśminowa stosowana jest w pielęgnacji każdego typu skóry, również problemowej, podrażnionej, zaczerwienionej i nadwrażliwej.

Polecana w profilaktyce cery naczynkowej.

Doskonale nawilża cerę dojrzałą oraz wygładza zmarszczki. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

Idealna do pielęgnacji: 

  • skóry wrażliwej, podrażnionej
  • problemowej
  • tłustej, mieszanej i suchej
  • dojrzałej z oznakami starzenia

Działanie:

  • oczyszczające
  • przeciwzmarszczkowe
  • łagodzące
  • odżywcze
  • regenerujące
  • kojące

Jaśmin wielkolistny (Jasminum Sambac) łagodzi wszelkie podrażnienia, wysypki oraz działa przeciwzapalnie. Polecany jest do pielęgnacji skóry podrażnionej, naczynkowej, trądzikowej, tłustej, suchej oraz dojrzałej. Idealny jako dodatek do preparatów do pielęgnacji twarzy, pomaga zmniejszyć zaczerwienienia pojawiające się po nagłych zmianach temperatury. Posiada właściwości regeneracyjne, wspomagające mechanizm gojenia. Bogaty jest w przeciwutleniacze, dzięki którym ograniczna przedwczesne starzenie się skóry oraz może pomóc w zwalczaniu niektórych bakterii odpowiedzialnych za problemy skórne. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie i pobudzająco, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

Stosowanie:

  • jako tonik / mgiełka do twarzy
  • jako dodatek do maseczek i peelingów
  • jako kojący kompres dla zmęczonych i opuchniętych powiek
  • jako dodatek do gotowych produktów
  • jako odświeżająca mgiełka do ciała i włosów
  • jako łagodząca woda po goleniu i depilacji
  • preparat do skóry głowy

Ciekawostki:

  • Woda jaśminowa otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów jaśminun wielkolistnego (Jasminum Sambac)
  • Jasminum Sambac to wieczniezielony, karłowaty krzak z gładkimi liśćmi i atrakcyjnymi, białymi słodko pachnącymi kwiatami, pojawiającymi się w ogromnej liczbie w sezonie letnim
  • Pochodzi pierwotnie z Indii, Bangladeszu i Birmy, aktualnie jest uprawiany w wielu krajach świata
  • Już Starożytni Egipcjanie oraz Grecy uważali kwiaty jaśminu za afrodyzjak, który dodawali m. in. do herbat
  • Z kwiatów jaśminu wielkolistnego otrzymuje się absolut wykorzystywany do kosmetyków, a płatki służą do aromatyzacji herbat
  • Jasminum Sambac w różnych regionach świata znany jest pod nazwami: Maid of Orleans’, ‘Belle of India’, and ‘Grand Duke of Tuscany

 

Pojemność: 100 ml