Nowy Obniżka! Olejek do twarzy RÓŻA JAPOŃSKA I SZAFRAN - ORIENTANA Zobacz większe

Olejek do twarzy RÓŻA JAPOŃSKA I SZAFRAN - ORIENTANA

02082

Nowy produkt

TERMIN WAŻNOŚCI - WRZESIEŃ'2019

Więcej szczegółów

14,30 zł

-5,60 zł

19,90 zł

Więcej informacji

Połączenie naturalnych olejków roślinnych według tradycyjnej receptury ajurwedyjskiej. Olejek doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Doskonałe efekty daje codzienny masaż twarzy olejkiem.

Do cery suchej, wymagającej ożywienia

Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie. Charakteryzuje się dużą zawartością witaminy A, która intensywnie i naturalnie regeneruje skórę.

Szafran to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy od tysięcy lat zanany w Azji jako środek przeciwko starzeniu neutralizujący działanie wolnych rodników, a wszystko dzięki zawartych w nim dwóch aktywnych środków:  safranalu i krocynie.

DZIAŁANIE:

  • odżywia i odmładza skórę
  • nadaje młodzieńczy blask
  • nawilża
  • regeneruje skórę

Pojemność: 55 ml

Migdałowiec

Migdałowce pochodzą z Azji Środkowej. Są to krzewy lub niewielkie drzewka przypominające drzewko brzoskwini. Kwitną na biało lub różowo od końca stycznia do początku kwietnia. Z drewna migdałowca wytwarzano berła dla królów. Informacje o ich owocach pojawiały się jeszcze w czasach przed Chrystusem. Z nasion migdałowca  tłoczy się olej migdałowy, który zawiera szereg naturalnych substancji odżywczych, takich jak proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Olej migdałowy poprawia jędrność i elastyczność skóry, opóźnia proces starzenia, wzmacnia lipidową barierę ochronną skóry. Kosmetyki naturalne często zawierają go w swoim składzie.


Róża japońska

Pochodzi ze Wschodniej Azji i już w starożytnej Grecji używano jej do poprawiania urody i utrzymania młodości. Pierwszą wodę różaną sporządzili Persowie w VIII wieku, a później poznano tajniki destylacji olejków różanych. Owoce róży japońskiej są niezwykle bogatym źródłem witaminy C. Zawierają  także flawonoidy, spełniające funkcję naturalnych barwników i przeciwutleniaczy. Olejek z płatków róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne nawilżenie. Zawiera dużą ilość witaminy A, która intensywnie i naturalnie regeneruje skórę. Wspaniale łagodzi nadmiar gorąca oraz stany zapalne skóry twarzy i ciała. W róży wyodrębniono ponad 130 związków bioaktywnych. Pektyny, aminokwasy, organiczne kwasy owocowe i witaminy odmładzają cerę zapewniając jej elastyczność i gładkość. Zawartość hydrokwasów o właściwościach złuszczających sprawia, że kosmetyki naturalne z wyciągiem z róży idealnie sprawdzają się przy cerze zanieczyszczonej, tłustej, trądzikowej ponieważ świetnie likwidują istniejące i zapobiegają tworzeniu się zaskórników. Dodatkowo róża japońska pomaga rozjaśnić cerę poprzez zmniejszenie widoczności plam pigmentacyjnych, piegów i ożywienie kolorytu.


Szafran

Szafran jest znany jako najdroższa przyprawa świata. Fioletowe lejkowate kwiaty szafranu kryją w swoim wnętrzu trzy czerwone niteczki – to właśnie najcenniejsza część, która znalazła zastosowanie w świecie kulinarnym i kosmetycznym. Pochodzi z południowo zachodniej Azji. W Indiach, gdzie szafran się uprawia stosowany jest także jako barwnik, nadający tkaninom kolor od żółtego po czerwony. Szafran znany był już 2300 lat p.n.e. między innymi jako składnik perfum i afrodyzjak. Chętnie używała go Kleopatra w Egipcie. Kosmetyki naturalne z szafranem są wyjątkowe i unikalne. Najnowsze odkrycia naukowe potwierdzają działanie szafranu. Bogaty w karotenoidy, m.in. krocynę i safranal oraz flawonoidy, ma silne działanie antyoksydacyjne przez co stosowany w kosmetykach anti-aging opóźnia proces fotostarzenia się skóry. Badania naukowe potwierdzają także, że szafran skutecznie rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Zawarte w nim krocyna, kwercetyna i kemferol hamują aktywność tyrozynazy, enzymu biorącego udział w syntezie melaniny. Szafran zmniejsza również rumień, a także znacząco zwiększa nawilżenie skóry i efektywnie ogranicza utratę wilgoci z naskórka.